Što je zeleni krov?

To je dio prirode preseljen iz okoliša na krov. Vrste? Travnjaci, livade sa poljskim cvijećem, sedumima, aromatičnim i začinskim biljem, ukrasnim grmljem, stablima. Tu su i kamenjari, ribnjaci, puteljci, a prema potrebi i prometne staze.
Zeleni krov najčešće se ugrađuje na ravnim krovovima, kako na objektima visokogradnje, tako i na podzemnim objektima kao što su garaže, pothodnici i sl. Moguće su izvedbe i na kosim krovovima, ali postoje ograničenja vezana uz nagib i učvršćenje ozelenjenog sloja. Kada je riječ o ravnim krovovima, ograničenja gotovo da i ne postoje.
U cijelom se svijetu graditelji sve više okreću zelenom krovu kao kvalitetnom, često zbog svojih prednosti (link) i nužnom rješenju za pokrov građevine.

U svijetu je uobičajena podjela u odnosu na zahtjevnost slojeva i projektiranog biljnog sloja, a isto tako i prema zahtjevnosti održavanja, na ekstenzivni (nisko zahtjevni) i intenzivni (zahtjevni) zeleni krov. Ektstenzivni su krovovi manjih debljina, ograničenog izbora za biljni sloj, ali i zahtjevi za održavanjem su minimalni. Korištenje takvih krovova je ograničeno, ali osim toga zadržavaju sve tehničke prednosti (link) koje vrijede za zeleni krov. Intenzivni krovovi pružaju široku mogućnost korištenja, ali postavljaju veće zahtjeve, kako kod ugradnje, tako i kod održavanja.

Reference

Referentni radovi

Pogledajte naše referentne radove i uvjerite u zadovoljstvo naših klijenata

Sve reference

Kontakt

Imate projekt za nas?

Dugogodišnje iskustvo i stručni djelatnici osnova su na kojoj gradimo kvalitetu u svim područjima našeg rada.

Pošaljite upit

Hidrosan

Referentni radovi

Poduzeće Hidrosan gradnja d.o.o. bavi se izvođenjem svih vrsta radova na području hidroizolacija (ravni krov, temelji, podrumi, rezervoari, bazeni, lagune).

Posjeti Hidrosan