• hidrogreen_naslovna (1).JPG
  • hidrogreen_naslovna (2).jpg
  • hidrogreen_naslovna (3).jpg
  • hidrogreen_naslovna (4).jpg
  • hidrogreen_naslovna (5).jpg
  • hidrogreen_naslovna (6).jpg

O NAMA

Naša je osnovna djelatnost primjena zelenog krova u graditeljstvu. Zeleni krov dio je prirode preseljen na krov nakon što je njegovo mjesto zauzela građevina i mnogi su razlozi za njegovu sve veću primjenu.

Razvoj vlastitog sustava zelenih krovova HIDROGREEN započeli smo još 2004. godine. Danas tvrtka ZELENI KROVOVI d.o.o. nastavlja s primjenom već dokazanih vlastitih izvedbi i razvojem najrazličitijih vrsta zelenih krovova, od najjednostavnijih ekstenzivnih, do zahtjevnih intenzivnih, uključujući i pravi krovni vrt s najširim mogućnostima kako ozelenjavanja tako i korištenja. Razvoj i primjena najkvalitetnijih materijala naše su trajno opredjeljenje. Obzirom na to da je riječ o sustavu razvijenom vlastitim znanjem, možemo ponuditi suradnju u svim fazama, od idejnog rješenja, preko izrade projekta s detaljima i troškovnika, do isporuke materijala i ugradnje.

U razvijenim je gospodarstvima svijeta zeleni krov prihvaćen kao kvalitetno rješenje u svrhu zaštite okoliša i samog objekta, uštede energije, estetskih doprinosa i povoljnih zdravstvenih utjecaja, pa je u nekim zemljama postao i dijelom građevinske legislative. Zbog sve većih površina oduzetih prirodi u svrhu nekog građevinskog zahvata, sve je veća i potreba za vraćanjem prirodi bar dijela zelenila na taj način oduzetog.

Uz program zelenih krovova, u prodaji nudimo i gotove komponente za hidroizolacije, proizvode renomiranog talijanskog proizvođača  IMPERTEK S.r.l., specijaliziranog za izradu svih vrsta elemenata (slivnici, odzračnici, kišne rešetke, nosači gromobrana i drugo) za hidroizolacije od najrazličitijih materijala (PVC, TPE, TPO, ECB, IMPERBIT, EPDM). Surađujemo s hidroizolaterskim poduzećima iz cijele Hrvatske.